ARBALÈTE Residence

Year of construction : 2015
Location : Piedmont (Qc), Canada
Area : 4400sqf
New design and layout of a house located in the Laurentians, with the goal of creating a more cohesive whole that echoes both the environment and the client’s needs. Elements of the pre-existing house were preserved, such as the old wood beams, creating an interesting contrast with the new contemporary look of the space. A large extension now serves as a link between the house and the surrounding nature.

APPAREILarchitecture_MaisonARBALÈTE_©MathieuLaverdiere_04APPAREILarchitecture_MaisonARBALÈTE_©MathieuLaverdiere_06APPAREILarchitecture_MaisonARBALÈTE_©MathieuLaverdiere_05APPAREILarchitecture_MaisonARBALÈTE_©MathieuLaverdiere_03-8984APPAREILarchitecture_MaisonARBALÈTE_©MathieuLaverdiere_12APPAREILarchitecture_MaisonARBALÈTE_©MathieuLaverdiere_01

MaisonArbalete_PlanRDC01ETAGE_900x600px

 

Architecture: APPAREIL architecture
Team: Kim Pariseau, Mariane Gourdeau et Francois Bodlet
Contractor: Marcel-Luc Verdon
Landscape architecte: Fanie Quenneville
Photographer: Mathieu Laverdière