MARMIER Pop-up

Year of construction : 2019
Location : Montréal (Qc), Canada
Area : 275 sf
Discreet, the building intends to highlight the beauty of the landscape through a neat, and no less assertive writing. Its design, in its broad lines as in its constructive details, was the subject of a fine and concerted reflection, with the owner being involved through all the stages of the process.
The ephemeral boutique is set up in a particularly cramped space, where the interventions focused on the reorganization of the space and the creation of made-to-measure furniture. In addition to presenting Marmier clothing, the boutique offers other brands of clothing, accessories and body products with similar values and timeless design. The installations were therefore designed to fit into the existing space in order to optimize the number of items on display and, more importantly, the way they are displayed. The result is numerous high-rise displays as well as structures fixed to the ceiling, whose clothes dress and colour the space. Being conceived as a temporary space, all the furniture is designed to be moved and thus reused. Working with Marmier's designers, the colour palette is developed in the same spirit of simplicity and veracity. In order to contrast with the simplicity of the room painted entirely in white, the team chose to use a colour that would stand out and give the space an identity of its own. A bright orange thus "punctuates" the atmosphere of the small shop, while attracting the attention of passers-by to its window. The grey of the display units creates a neutral base for the display of objects.

To contrast with the simplicity of the room painted entirely in white, the team chose to use a colour that would stand out and give the space an identity of its own.

 

 

Design : APPAREIL Architecture
Furniture construction : Allstudio
Lamp design : Hamster
Photographe: Félix Michaud